Sweden
Art Glass

Kliv in i en magisk värld. I vårt digitala showroom ser du konstglas i världsklass. Här kommer du nära arbetet i hyttan och möter konstnärerna. Unika glaspjäser finns till salu. Och vet du vad – du behöver inte ens lämna soffan för att uppleva allt det här!

Välkommen till den digitala varianten av Glasriket!

Galleri

16 konstnärer representerade i Galleriet. De är alla olika, men drivs av samma fascination och passion för glaset och dess möjligheter. Njut av färgerna, teknikerna, slipningar och etsningar. Köpinformation finns under varje objekt.

Start   konstnärer

Möt våra formgivare

Vad vore Glasriket utan alla fantastiska konstnärer? Lär känna några av dem lite närmare och se dem i sin rätta miljö, mitt i produktionen i den småländska skogen. Det är i hyttan magin sker och idéer förvandlas till glaskonst.

Start   Glasbruk

Besök våra Glasbruk

Sedan 1742 har det tillverkats munblåst glas i den del av Småland som kallas Glasriket. På bruken och i hyttorna är det mesta sig likt. Upplev känslan av hantverket och de gamla traditionerna som aldrig upphör att fascinera.

Händer i glasriket

Händer i glasriket

Glasriket är alltid öppet. Glasblåsning och tillverkning pågår i stort sett varje dag, året runt. Men några helger maxar vi verkligen!

Glasets underbara värld

Den internationella glaskonferensen GAS2020, som skulle haft Glasriket som värd, fick i stället omvandlas till ett digitalt event under tre dagar. Och några av våra formgivare deltog genom att visa sin skicklighet på film.

Prislista 2020v

Prislista på konstverken i galleriet

En sammanställning av samtliga glaskonstverk i galleriet. Hur och var köpet går till anges under respektive objekt. Det går alltid att kontakta bruket, hyttan eller konstnären om andra objekt, om det du vill ha redan är sålt.

Glasets rike

Glaset som konst, glaset som bruksföremål, glaset som levebröd. Sedan 1700-talet kretsar det mesta i vårt hörn av Småland om glas. Och Glasrikets konstnärer och glasblåsare är världsberömda för sina verk.